Prijavljeno je 20 slučajeva seksualnih zvjerstava u ovom dijelu studije. Sedam su vezanih za logor Velepromet u gradu Vukovaru, a dogodili su se u zadnjem tjednu studenog 1991. Logor je služio kao veliki sabirni centar za tisuće civila uhvaćenih nekoliko dana nakon okupacije Vukovara. Bio je pod kontrolom Srba i “Četnika”, a zatočeni su bili hrvatski civili. Muškarci su bili tučeni po genitalijama i kastrirani. U jednom slučaju srpski vojnici, navodi se, prerezali testise i penis Hrvatu. U drugom slučaju žrtva je prijavila da je uzastopce bila tučena po genitalijama i da je sa grupom zatočenih muškaraca bio poredan u vrstu, genitalije su im povezali žicom i tako su morali hodati u krug po sobi u kojoj su bili zatočeni. Druga žrtva je identificirala čovjeka koji je žrtvama sa žicom vezao testise i udarao ih otvorenim predmetom.

I žene su bile žrtve seksualnog napada. Zatočenici svjedoče kako su čuli urlike žena koje su silovane. Drugi svjedok svjedoči o (u izvješću nije navedeno ime) trudnici, njegovoj poznanici i još 15 Hrvatica koje su silovane u logoru. Srpkinja koja je bila udata za Hrvata također je silovana. Posljednji izvor svjedoči kako je Velepromet bilo mjesto “brutalnog silovanja”.

Seksualni napadi su počinjeni i izvan logora. Pred kraj studenog 1991, Kapetan je silovao dvije 14 godišnje djevojčice pred njihovom bakom, a onda ih sve tri ubio. U listopadu mlade hrvatske djevojke koje su služile srpske dobrovoljce, bile su prisiljene na seksualni odnos. Muškarac je prijetio kako će ubiti njihovu obitelj ako ne pristanu. Doktor pripadnik ZNG-a svjedoči o silovanju mlade djevojke u drugom tjednu studenog, u prostorijama štaba ZNG-a. On je pozvan kako bi pregledao pacijenta na tom mjestu. Istog mjeseca, Albanka je prijavila kako je 12 sati uzastopce ispitivana i silovana od grupe JNA vojnika. U drugom slučaju, u prosincu, starija žena je ubijena i njezina kćer je silovana, muškarac (počinitelj) je identificiran. Prema drugom svjedoku identificirani muškarac uzastopce je silovao Hrvaticu odvodeći ju navečer i vraćajući ju ujutro. U zasebnom izvješću 50 godišnja Hrvatica je silovana i prisiljavana na oralni seks sa sedam članova srpskih “Belih orlova”. U idućem slučaju 54 godišnja Hrvatica navodi kako su je terorizirali i silovali srpski vojnici nakon okupacije i pada Vukovara.

Posljednje izvješće kaže kako je u masovnoj grobnici pronađen neidentificirani Hrvat. On je bio kastriran. Dodatni izvor kaže kako je član srpske paravojne grupe optužen od Hrvatske vlasti za ubojstvo 150 osoba i silovanje 30 žena. Optuženi je priznao sudjelovanje u grupnom silovanju.