PočetnaPovijest OvčarePovijest gradnjeStripPosjete
Kontakt
 
 

Plakat za promociju

Klik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Strip-projekt Ovčara - krik u noći  
   
     
 

Na dan 21.11. 2007.g., u spomen svima onima čiji su duša i tijelo prije 16 godina utkani u temelje Hrvatske, poznatima i nepoznatima hrvatskim braniteljima, predao sam u tisak strip-projekt "Ovčara - krik u noći", jezivo svjedočanstvo koje sam pretočio u strip prikaz uz pomoć Danijela Rehaka.

Pozdravljam i zahvaljujem svima koji podržavaju ovaj uradak u spomen na sve hrvatske branitelje i civile, a pogotovo žrtve Ovčare. U svezi te žrtve i širenju istine o tome zločinu nadam se da će knjiga biti primljena sa punom podrškom kod svih dragovoljaca, stradalnika i domoljuba, a u nauk ovim i svim slijedećim generacijama na ukazivanje tko je zločin počinio. Bez obzira što to pojedincima neće odgovarati.

Ljubiteljima stripa mogu pojasniti da se radi o prvoj od nekoliko knjiga po narudžbi i koordinaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i Centra za istraživanje ratnih zločina - ujedno i izdavača. U ovoj knjigi i knjigama koje tek slijede, u ilustracijama sa tekstom bez balončića trudim se prikazati stradanja hrvatskog naroda po okupaciji Vukovara i okolnih mjesta, tzv. sabirne centre (zapravo stratišta) u Borovu Selu, Negoslavcima, vukovarskom Veleprometu, Dalju itd. Radi se o projektu izrazito dokumentarističkog tipa, dakle autentične lokacije, likovi, događaji. Ništa fikcija, ništa laž. Bilo kako bilo, dakle, ovo je prva knjižica iz te edicije, tiskanog na na 150-gramskom mat kunstdruck papiru sa koricama na 250-gramskom mat kunstdrucku i 50-gramskoj mat plastifikaciji na položenom formatu A5, u potpunom koloru. Otisak je nevjerojatan, ekipa iz tiskare "Martis"-a dala je sve od sebe. Radi se o svojevrsnom "pismu pisanog krvlju". U istom je zastupljen predgovor i biografije autora.

 
   
     
 
 
 

 

Sva prava zadržana © hdlskl.hr
SPOMEN DOM OVČARA
20. studenoga 2006.

webmaster